Dit is het bos

In het bos

Gelden andere regels

Die zijn een mysterie

 

Ooit

Was er een tijd

Dat de mens die regels begreep

Nu is dat

Een verleden tijd

 

‘Boomjong’ begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik.

Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden, maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.

Mensen die massaal en wereldwijd de straat opgaan, de media die er maar niet over kunnen zwijgen: het klimaat is vandaag meer dan ooit aanwezig in het publieke debat. Dat trok BRANDUNG over de streep om ‘Boomjong’ na een winterslaap van twee seizoenen terug de wereld in te sturen. Een wereld die meer dan ooit nood heeft aan een intieme, poëtische voorstelling over de verhouding tussen Mens en Natuur.

Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek.

(Roger Arteel – Theatermaggezien)

 

De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken ‘Boomjong’ tot een fijn stukje theater-in-miniatuur. 

(Tuur Devens – De Bond)

Tekst: Jelle Marteel

Spel: Philippe Annaert en Jelle Marteel

Uitvoering maquette: Katleen Vinck

Coaching: Peter Seynaeve

Met steun van Vrijstaat O., de Stad Oostende en de Provincie West-VlaanderenPraktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • prijs per leerling: 5 euro
locatie
  • Elsschot
  • Willem Elsschotstraat 5
  • 2050 Antwerpen

Extra

Wil u deze voorstelling voor uw klas reserveren? Stuur dan voor 15 juni 2021 een mailtje naar sophie.goyvaerts@antwerpen.be! f