Jean Bosco Safari & Nicolas Mortelmans

Cultuurcafé

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.

Jean en Nico brengen een intieme en interactieve akoestische set. Ze spelen popsongs, eigen werk en geïmproviseerde muziek met een Oosters tintje. Jean op gitaar/zang en Nicolas op sitar/percussie.
Als multi-intrumentalist bespeelt Mortelmans een tiental intrumenten maar sitar is zijn hoofdinstrument. Na zeven jaar studeren blijft hij volop schaven aan zijn kunnen. Sinds een halfjaar volgt hij les bij Anoushka Shankar, de dochter van de legendarische Ravi Shankar.
Als sitarspeler verdiept de muzikant zich uiteraard in de traditionele Indische muziek maar hij speelt ook bij tal van andere projecten. Hij levert geregeld bijdrages aan opnames en concerten van bekende Belgische artiesten. Zo speelde hij bijvoorbeeld mee op de laatste plaat van Leki en toerde ook mee.
Zanger, songwriter, muzikant en perfomer, dat is Jean Bosco Safari, geboren in Rwanda en op zesjarige leeftijd geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem. Al in ’89 naam hij zijn eerste album op waarmee hij scoorde in Europa, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië. Gouden platen konden uiteraard niet uitblijven.

Jean is een muzikale duizendpoot die nog steeds zo goed als elke dag optreedt, zowel op grote podia als in kleine huiskamers.

De Cultuurcafés worden gerealiseerd met de medewerking van het Zorgbedrijf, vzw Morguen, HELO en Onze Stad, Ons Huis.

Het eten is om 18.00 uur, het optreden begint om 19:30 uur. Na het eten kan je gratis het optreden bijwonen.

Prijs: €6 voor maaltijd + concert

Op het menu staat: 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Dienstencentrum Linkeroever
  • Louis Paul Boonstraat 21
  • 2050 Antwerpen

Extra

Reserveren vooraf verplicht (kan enkel op het secretariaat van Dienstencentrum Linkeroever, Louis Paul Boonstraat 21).
tel. 03 219 57 95
dc.linkeroever@zorgbedrijf.antwerpen.be