Nieuwe Antwerpse Sprookjes

Verrassende verhalen van Andy Fierens in samenwerking met Radio Minerva

Schrijver, dichter, performer Andy Fierens heeft zich deze zomer gewijd aan het schrijven van 20 korte verhalen, noem het: sprookjes, die zich afspelen op verschillende plekken in Antwerpen. Elk sprookje kan op zichzelf staan, maar er zullen ook personages zijn die misschien terugkeren, of een rode draad die te ontwar(r)en valt. Deze verhalen zijn, in Andy’s kenmerkende stijl, humoristisch, exuberant, verrassend, poëtisch. En aangezien we, in deze tijden in het bijzonder, misschien toch een beetje behoefte hebben aan wat escapisme, hoeven de vertellingen niet altijd realistisch te zijn. Vandaar de benaming: Nieuwe Antwerpse Sprookjes. In de traditie van bijvoorbeeld Willem Elsschot of Hubert Lampo, gebruikt Andy de stad als achtergrond, als decor waartegen de verschillende sprookjes zich afspelen. Het verhaal is onlosmakelijk verbonden met de plek waar het zich afspeelt.

Daarom zijn de sprookjes op de locaties zelf opgenomen. Dit geeft een extra sfeer, de luisteraar kan zich werkelijk inbeelden zich zelf op de locatie te bevinden, door achtergrondgeluiden en akoestiek. Radiomaker/regisseur/monteur Wederik De Backer van vzw De Zieke Steur leidt alles in goede banen, verzorgt de opnames op locatie, en monteert de verhalen.

Andy treedt hier telkens op als verteller, de dialogen worden ingesproken door Reinhilde Decleir, Prince K. Appiah en Deniz Polatoglu.

Thomas De Prins, Antwerps muzikant en oprichter van onder andere El Tattoo Del Tigre, Score Man, en The Internationals, voorziet de verhalen van een intro/outro en muziekscore. Stijl: romantische electro, cheesy, Italiaans atonaal, Morricone, exotisch.

Gedurende vier weken in de maand september kregen deze Nieuwe Antwerpse Sprookjes een plaats in het zendschema van Radio Minerva, elke werkdag na het middagnieuws.

De Sprookjes zijn online te beluisteren op de site van Radio Minerva!

Dit project werd mogelijk gemaakt door de middelen Relance Cultuur van de Stad Antwerpen, en door het district Antwerpen.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Linkeroever