Tickets

Op deze pagina

Bestellen

Tickets kopen

Online
Op onze website surf je naar de voorstelling van je keuze en betaal je online. Je kan kiezen tussen Bancontact en Visa / Mastercard. In beide gevallen heb je een kaartlezer voor internetbankieren nodig.
Na betaling ontvang je uw elektronische tickets onmiddellijk via e-mail. Indien je de tickets op papier via de post wenst te ontvangen betaal je hiervoor 2 euro extra.

Ticketbalie Elsschot
Ook aan onze ticketbalie kan je tijdens de openingsuren of op de avond van de voorstelling zelf met cash, bankkaart of kredietkaart tickets kopen.
De openingsuren van de ticketbalie van Elsschot vindt u hier .

Telefonisch
Je kan bij ons telefonisch tickets bestellen via 03 219 60 77 .
Je betaalt de tickets vervolgens aan de balie van het cultuurhuis waar de voorstelling plaats vindt tot drie uur voor het begin van de voorstelling.
Overschrijven kan ook. Je betaalt binnen de 14 dagen met een overschrijving op rekeningnummer BE94 7330 2615 9314 met een gestructureerde mededeling die je van ons krijgt. De tickets worden opgestuurd en je betaalt hiervoor 2 euro extra. Tickets die na 14 dagen niet betaald zijn, worden terug vrijgegeven. Koop je telefonisch tickets op minder dan 14 dagen voor de voorstelling, dan leggen wij de tickets klaar aan de balie.

Ticketbalie Info Cultuur
Je kan je tickets ook kopen aan de ticketbalie van Info Cultuur. U betaalt dan een administratieve kost van 1 euro.
Ticketbalie Info Cultuur – Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
Dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17.45 uur
Zaterdag van 12 tot 17 uur.

Bij een reservering worden je persoonlijke gegevens opgenomen in het klantenbestand van de Antwerpse cultuurcentra. Conform de bepalingen van de wet van 8 december 1992 worden deze niet doorgegeven aan derden. Je hebt uiteraard het recht om je persoonlijke gegevens op te vragen, eventuele fouten te laten verbeteren of je gegevens te laten schrappen.

Voorverkoopprijs
De voorverkoopprijs vervalt op de dag van de voorstelling drie uur voor aanvang van de voorstelling.
Bij voorstellingen in het weekend, vervalt de voorverkoopprijs op vrijdag om 17 uur. Als u daarna nog tickets wilt kopen, betaalt u de kassaprijs.

Uitverkocht
Laat u op de wachtlijst zetten. Zodra er plaatsen vrijkomen, krijgt u bericht van ons.

Kom op tijd
Alle voorstellingen beginnen stipt op het vermelde uur. Een uur voor de voorstelling begint, gaat de kassa open. Laatkomers kunnen geweigerd worden.

Terugbetaling
Betaalde tickets betalen we niet terug, tenzij de voorstelling of activiteit geannuleerd wordt door Elsschot.

Kortingen

Voorverkoopprijs
U betaalt de voorverkoopprijs wanneer u een ticket langer dan 3 uur voor de aanvang van de voorstelling koopt. Bij voorstellingen in het weekend, vervalt de voorverkoopprijs op vrijdag om 17 uur. Als u daarna nog tickets wilt kopen, betaalt u de kassaprijs
De voorverkoopprijs staat bij de ticketprijs op onze website.

A-kaart

ZIe verder.

VT-statuut

Zie verder.

Cultuurcheques +18 jaar

Wat zijn de Cultuurcheques + 18 jaar?
Cultuur voor studenten aan sympathieke prijzen. Dat zijn de cultuurcheques.
Voor 10 euro koop je als student één uniek boekje met 7 themacheques. Daarmee kan je de cultuurkenner uithangen in bijna 40 cultuurhuizen, gratis boeken verslinden in de Openbare Bibliotheek én gratis op bezoek in een museum naar keuze. Er werd gekozen voor dans, muziek, film, klassieke muziek, bib, musea en theater. Op elke cheque staan de huizen waaruit je kiezen kan.
Je kan je cultuurcheques gebruiken voor alle voorstellingen van Elsschot, tenzij expliciet vermeld bij de voorstelling.

Voor wie zijn de Cultuurcheques + 18 jaar?
Enkel voor studenten verbonden aan de Universiteit Antwerpen, Hogere Zeevaartschool, Lessius Antwerpen, Karel de Grote-Hogeschool, Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, Artesis Hogeschool en Plantijn Hogeschool.

Waar koop je de Cultuurcheques + 18 jaar?
Te koop op je campus en in GATE 15, Kleine Kauwenberg 15, elke werkdag tussen 9 en 17 uur.

Meer informatie?
www.gate15.be

Cultuurcheques -18 jaar

Wat zijn de Cultuurcheques - 18 jaar?
Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met 3 cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...
Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod.
Je kan je cultuurcheques gebruiken voor alle voorstellingen van Elsschot, tenzij expliciet vermeld bij de voorstelling.

Voor wie zijn de Cultuurcheques -18 jaar?
De cultuurcheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van het district Antwerpen. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt.

Waar koop je de Cultuurcheques -18 jaar?
Je koopt de cultuurcheques op het secretariaat van je school.

Meer informatie?
www.antwerpen.be/cultuurcheques

Leerkrachten
Schoolgroepen krijgen vier euro korting per ticket bij avondvoorstellingen.

A-kaart

Wat is de A-kaart?
De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in Elsschot spaart u punten die u kan omruilen voor een voordeel.

Wat kost een A-kaart?
U steekt uw gloednieuwe A-kaart al op zak voor 3 euro. Een slimme investering die u meteen terugverdient dankzij een pak startvoordelen waaronder een gratis filmvoorstelling in uw cultuurcentrum. Antwerpenaren die het recht op VT-statuut aantonen met een attest van de mutualiteit betalen 2 euro. Met het VT-statuut op uw A-kaart kost een ticket voor een voorstelling bij de cultuurcentra trouwens ook maar 2 euro.

Hoe spaart u punten met de A-kaart?
Punten sparen is kinderspel. Telkens wanneer u uw A-kaart voor de speciale ‘spaarzuilen’ houdt, spaart u één punt. Zodra u tien punten heeft gespaard, wordt deze automatisch omgezet naar een bon die zes maanden geldig is.

Welke voordelen heeft de A-kaart?
U kunt uw A-kaart bonnen omruilen voor een voordeel. In het cultuurcentrum krijgt u zo 2 euro ticketkorting cadeau.

Waar koopt u een A-kaart?
Vraag uw A-kaart aan de balie van het cultuurcentrum. U kan er ook meteen al uw persoonlijke voordelen (leraar, student, VT-statuut, 65+ …) laten opzetten. Zo hebt u voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vindt u alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar u punten kunt sparen.

VT - statuut

Wat is het VT-statuut?
Heeft u recht op ‘verhoogde tegemoetkoming’ oftewel VT-statuut (eindigt het nummer op je kleefbriefje van de mutualiteit op 1?), dan betaalt u voor uw ticket slechts 2 euro.

Hoe tickets kopen via het VT-statuut?
U kan nu ook online tickets kopen aan het VT-tarief. U hoeft enkel uw A-kaartnummer op te geven als u online VT-tickets reserveert. U kan online niet verzilveren als u het VT-tarief kiest. Aan het loket van het cultuurcentrum kan dit wel.